Saturday, 18 October 2014

Suka Jadi Diri Sendiri

Assalamualaikum...

For your information guys, Ira ni suka jadi diri sendiri tau. Tak suka jadi orang lain. Biarlah dia nak kutuk kita ke apa asalkan kita jadi diri sendiri. Ye tak? Haha.

Tapi Ira ni jenis suka ikut orang sikit-sikitlah. Macam contohnya idola kitalah kan. Kita mesti nak jadi macam orang tu. Kalau Ira nak study, Ira search kat google tips belajar berkesan. Itu kalau time Ira malas belajar. Hehe. Tu yang cari kat google macam mana nak semangat belajar. Cehh! Sebab tulah kalau kita tiru gaya orang tu nanti ramai orang lagi tak suka kat kita. Bukan makin suka. Hmm...

Kalau kita ikut gaya orang yang betul. Betullah. 'Gaya orang yang berjaya'. Perfect! Kalau kita ikut gaya orang yang salah. Confirm lah salah. Sebab tulah Ira suka jadi diri sendiri jek. Biarlah orang nak kata aku ni selekeh ke, serabai ke, sakai much ke... Janji aku hidup! Haa :)

So korang elakkan lah jadikan diri korang tu 'orang lain' sebab nanti ramai orang tak suka kita. "Life must freedom and be my yourself"

Bye bye !


No comments: