Tuesday, 28 October 2014

Resepi Ais Krim Biskut Oreo ( Home made )

Assalamualaikum...

Resepi Ais Skrim Biskut Oreo 


Bahan-Bahan :


1 tin susu cair
1 tin atau 1/2 cawan susu pekat
1 sudu besar esen vanilla
1 atau 2 sudu besar ovalette
Sebungkus biskut Oreo
Coklat rise untuk topping - Tak nak letak pun takpe

Cara Membuat Ais Krim Oreo

1) Pertama sekali anda ambil semua bahan di atas dan hancurkan. Tidak kisah sama ada nak menumbuknya ke atau apa-apa pun.

2) Disyorkan korang blender je lagi senang. Tapi jangan blender coklat rise sekali sebab coklat nie nak letak atas ais krim tue. Kalau tak nak letak pun takpe.

3) Blender sehingga semuanya sebati dan nampak macam aiskrim, tapi tak sepenuhnya menjadi aiskrim lagi sebab masih tak sejuk.

4) Dah blender dan gaul sebati semuanya masukkan ke dalam peti sejuk.

5) Biarkan semalaman.


Siap dimakan :)

Selamat mencuba! Dah jadi aiskrim good job sebab Ira sendiri dah banyak kali buat aiskrim home made ni. Serius menjadi. Cubalah :)

*Baru renew post

2 comments:

fifie feyca said...

sedapp!!

Nad Simple said...

@fifie feyca Tau takpe hehe :D Try lah buat...