Saturday, 31 October 2015

Filem Melayu Terbaru 2015 Girlfriend Kontrak

Assalamualaikum...




Bilalah Ira dapat peluang untuk tengok filem ni kat panggung hmm... Filem Polis Evo masih lagi kat pawagam. Dah lah filem ni artis idola Ira yang berlakon! Nur Risteena :) Harap keluar kat astro first. Boleh langgan dan tengok hihi...

Student .

Assalamualaikum...

Filem Indonesia Terbaru Remember When

Assalamualaikum...




Holla gais... Sekarang ni Ira nak review filem indonesia terbaru iaitu Filem Remember When yang ditayangkan tahun lepas kat Indonesia. Serius Ira cakap filem ni best tambah sweet banget gitu hahaha. Ira siap download kat laptop lagi semata mata nak tengok hari hari...


Produser : Gope T Samtani
Sutradara : Fajar Bustomi
Penulis Naskah : Haqi Achmad
Aktor dan Aktris : Maxime Bouttier, Michelle Zudith, Stella Cornelia, Miqdad Addausy, Monica Oemardi, Bobby Samuel, Adjie Pangestu  
Jadwal Tayang di Bioskop : 16 Oktober 2014  
Sinopsis dan Jalan Cerita

Film "Remember When Ketika Kau dan AKu Jatuh Cinta" diangkat  dari novel karya Winna Efendi dengan judul yang sama. Film ini menceritakan tentang Freya (Michelle Zudith) dan Moses (Miqdad Addausy), Adrian (Maxime Bouttier) dan Gia (Stella Cornelia). Mereka semua adalah dua pasang sahabat semasa SMA. Ini adalah sedikit kisah kecil mengenai persahabatan mereka, mengenai apa itu cinta pertama, mengenai arti melepaskan, dan memahami pengkhianatan.

Freya merupakan gadis pendiam, bertolak belakang dengan Gia yang orangnya asyik dan seru. Selain itu, Moses seorang kutu buku dan Adrian adalah cowok yang lebih aktif.
Pada suatu waktu, Adrian mengajak Freya untuk pergi berlibur berdua dengannya. Selama liburan Adrian dan Freya saling menaruh hati yang mana secara tidak sadar telah berselingkuh dari Gia dan Moses. Setelah semuanya selesai berlibur, hubungan dengan pasangan dan persahabatan mereka kini semakin rumit.

Freya yang harus ribut dengan Gia sekaligus kehilangan Moses, menyatakan ingin menjauh dari Adrian walaupun dia juga memilki perasaan yang sama kepada Adrian. Gia yang tetap bersama dengan Andrian dan Moses yang memilih untuk menjauh dari mereka bertiga. Akankah Adrian dan Freya dapat bersama?





Enjoy gais ^_^

Thursday, 29 October 2015

Nescafe !

Assalamualaikum...


Yeay Necafe! Hihi... Kali ni Ira nak bagitahu yang nescafe yang paling sedap Ira pernah rasa ialah nescafe buatan mak Ira. Serius memang sedap... Terasa ness dia! Bila aku buat hampehh... Tawar hember! Katanya mak dah expert macam neni buat. Sebenarnya dulu Ira memang tak suka minum kopi ni! Pahit... First time Ira minum betul betul nes ni masa nak exam hari tulah. Nak tahan mata punya pasal! Rasa sikit sedap ohh...

Lagi lagi yang white coffee tu... Boleh makan macam tu jek haha. Setakat ni Ira pernah rasa Nescafe White Coffee, Classic dengan Nescafe pek kuning tu. Korang cubalah :) Cuba sekali, nak lagi! Jangan jadi sombong macam Ira, sembang tak suka minum... Last last minum jugak... Ingat dapat gaji nanti nak beli hohoho.

Sunday, 25 October 2015

Blog versi baru!

Assalamualaikum gais...


Ok tak Ira buat header ni? Lenguh tangan aku duk edit header ni sampai dua jam hahaha. Lepas tu hari ni tiba tiba pula rajin nak mengedit semula blog Ira yang dah lama tak teredit. Lama jugak Ira tak edit blog ni. Ira rasa korang pun dah bosan dengan design blog Ira yang balik balik sama je kan? 


Ira edit main background...



Ira letak footer blog. Comel kan? Dah tau dah hihi. Apa pendapat korang tentang wajah baru blog Ira ni? Please bagi komen... Nak tau jugak :P

Lupa pulak, kalau korang teringin nak guna background blog yang sama macam Ira punya ni, ambik jelah. Nah... Ira pun guna freebies kat google :P


Siapa tak tau nak ambik macam mana korang tekan right click kat mouse korang then cari copy image url. Biasanya newbie lah yang tak tau... Walaupun ramai yang dah tau, Ira cuma nak kongsi pengetahuan Ira yang tak seberapa ni. Poyo je ayat aku hoho :P 

Yang header pulak Ira edit guna photoscape. Korang boleh download kat sini

Untuk main background korang just Blogger Dashboard > Template > Customise > Advanced

Siap! Hehe. Selamat mencuba newbie :)



Friday, 23 October 2015

"Kegembiraan yang sukar ditafsir..."

Assalamualaikum...

Kabhi Kushi Kabhi Gam... Eh betul ke aku eja ni? Haha entahlah yang penting aku tau apa maksudnya. Maksudnya adakala kita sedih, adakala kita gembira. Aku post pasal ni bukan sebab aku sedih ataupun gembira. Aku post sebab hati aku lega... Aku dah berbaik dengan semua kawan aku. Betul kata orang, kalau kita maafkan kesalahan orang, kita akan sentiasa tenang.

Perangai aku pelik tau. Kalau aku dah happy, lain macam jadinya. Perangai gelabah + excited tu tiba tiba datang. Tu  yang kerja semua jadi tunggang langgang. Tapi kalau dapat tahu crush suka kat kita lagi gelabah! Itu yang dinamakan "Kegembiraan yang sukar ditafsir..." Hanya Allah dan orang tertentu je tau keadaan aku macam mana bila aku terlalu gembira. Ekceli aku dah malas sebenarnya nak tulis diari guna tangan. Lenguh tangan oh! Lagi lagi tengah exam, sampai berhelai helai test pad aku guna!

Bila nak tulis diari kat rumah rasa macam nak tak nak je en. Yelah sebab kat sekolah dah exam kat rumah kerja tidur jelah! Tidur je kau tahu ek :P Takdelah... Kat rumah study lah. Tahun depan SPM... Nak update blog pun makin lama makin malas! Bak kata adik adik aku, beruang malas tengah baring kat depan hoho. Jahat betul mulut dia orang. Sekarang ni aku tengah nak rajin kan diri untuk meng-update blog ni supaya tak berhabuk dan ketinggalan zaman.

Blog orang lain semua dah maju, aku? Hahahaha takpe tunggulah aku dah betul betul free nanti. Masa tulah terlebih rajin nak edit blog ni cantik cantik bagi penuh kan visitor blog. Sekali sekala nak jugak post aku ni ramai orang baca... Tambah kan traffic eh? Agaknyalah hihi. Sebenarnya kan aku ni bukannya pandai sangat nak reka ayat ayat jiwang. Sumpah tak pandai! Kadang kadang je bijak sebab dah tak tau nak buat ayat apa. Buat lah ayat jiwang. Tapi jiwang merapu...

Dah tujuan utama aku buat blog untuk share masalah aku, so apa salahnya kan... Aku memang suka dengar pendapat dan nasihat orang orang di sekeliling aku. Aku buat salah, korang tegur. Lepas tu aku cubalah perbaiki kesilapan aku. Cehh ayat tak nak kalah :P Aku harap lepas ni aku tak nak stres lagi sebab lagi aku stres, lagi aku tak boleh nak buat kerja. Cool Nad. Relaks sambil makan kit kat :P

By the way, terima kasih kak Aiyuni sebab selalu bagi dorongan kat kita. Akaklah kawan kita dunia akhirat. "Akak nak Nad selalu ceria dan happy selalu. Pedulikan apa orang nak cakap pasal kita. Biarlah dia orang nak buat penilaian apa pun pasal kita..." Ujarnya. Kita dah anggap akak macam kakak kandung kita sendiri sebab kita takde kakak...

Buat kawan kawan aku yang lain, jangan kecik hati. Aku sayang korang semua jugak. Aku takkan lupa korang sampai bila bila. Ingat tu... Sampai aku dah berjaya nanti pun aku takkan lupakan kenangan kenangan bersama korang semua. Sekian. Jangan pulak korang yang lupa aku :') Aku tak taulah kalau masa tu korang yang lupa aku hmmm...

"Aku ada seribu kawan tapi tak semua yang betul betul boleh jadi kawan aku dunia dan akhirat nanti..." 

"Don't think too much because it make you worse."


Thursday, 22 October 2015

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

Assalamualaikum guys...


Klik banner di atas untuk join :)


Hati Mati ehh

Assalamualaikum guys...


Holla... Betul ke hati aku dah mati ni? Hahaha lawak bila dengar hati Ira dah mati. Hati Ira mati bukan sebab lelaki tapi sebab segala galanya. Sebab tulah sekarang ni Ira susah nak keluarkan air mata. Nak nangis pun takde air mata. Pelik kan? Mungkin hati Ira dah lali dengan semua yang jadi kat Ira ni. Kata orang dugaan...

Korang perasan tak Ira banyak post pasal hati kali ni? Kenapa eh? Sebab... Ira nak orang faham yang Ira ni manusia bukan patung yang boleh abaikan sesuka hati. Ada kawan pun macam takde kawan. Sabar jelah. Sebenarnya kan. Ira teringin sangat nak jadi macam dulu. Yang tak matang dan childish. Macam bibah dalam cerita alaa bib tu. Happy je dia. Memang heroin dia Ira minat. Risteena kan? Hihi.

Sekarang ni Ira nak bagitau korang yang Ira memang takde hati. Ira cuma cinta Allah, Rasulullah. keluarga dan kawan kawan. Ira ada kawan ke? Persoalannya sekarang, betul ke kawan boleh tolong kita masa kita susah dan senang? Entahlah awak...



Sunday, 18 October 2015

Esok cuti lagi sebab jerebu...?

Assalamualaikum guys...


Holla... Tahun ni banyak betul cuti sekolah kan. Sampai Ira pun asyik duk tengok bacaan ipu kat google. Dalam berapa hari ni hujan lebat, jerebu kurang tapi hari ni naik balik. Haih cuti je memanjang. Tapi bagus jugak. Boleh bangun lambat esok. Ahaks! Kementerian ni baik betul bagi cuti esok dan paper Tasawwur terpaksalah ditangguhkan. Punyalah suka... *Senyum sampai ke telinga*

Tapi bilalah jerebu ni nak hilang eh? Ira dah lama tak sedut udara bersih. Oksigen mari sini haha. Asyik duk sedut asap aje huh?! 

Sekian.

Saturday, 17 October 2015

Hati .


Ramai yang cakap aku ni kuat dan dia orang respect sebab aku banyak sabar. Aku dah banyak kali cakap, aku memang suka sabar tapi kadang kadang aku sabar pun ada had nya jugak. Sebenarnya aku dah penat bersabarlah. Banyak sangat dugaan yang aku kena sabar sampai aku sendiri tak kuat untuk menghadapinya. Aku dah tak kuat. Serius aku cakap sekarang ni aku dah tak kuat, 

Drama ohh drama... Bagus betul lakonan makhluk Allah kat dunia ni. Biasalah lumrah hidup kan. Bak kata mak aku, tak seronoklah hidup kalau takde masalah. Tapi kalau dah selalu ada masalah, aku rasa macam dah tak berguna jadi Nadhira ni haih. Sabar jelah... Hmm stay strong :')

Sunday, 4 October 2015

Mum... Who always care about me :')

Assalamualaikum...



Today I want to talk about mum. Mum is mother. Mother is mak. Hahaha speaking pulak aku... Siapa mak dalam hidup Ira? Maklah yang melahirkan Ira. Dialah segala galanya dalam hidup kita. Setiap masakan mak kakak suka. Tak pernah cakap tak sedap kecuali perut kakak betul betul tak boleh masuk makanan tu. Ya Allah banyak betul dosa Ira kat mak Ira. Ira saje nak post pasal mak hari ni sebab entahlah Ira rasa serba salah pulak kat mak. Tak tau kenapa.

Mana ada ibu yang tak sayangkan anak. Syurga anak kan terletak di bawah telapak kaki ibu. So Ira ni? Ira ni hmm entahlah. Banyak sangat dosa. Selama ni Ira nampak semua pengorbanan mak. Tapi macam mana nak cakap eh? Ira ni ego. Ego sangat. Kalau Ira nak pergi kerja, mak susah payah masak untuk Ira untuk Ira bawak bekal. Kadang sebelum pergi sekolah. mak sediakan sarapan. Ira ingat lagi hari Jumaat tu Ira pening kepala. Mak suruh tak payah sekolah tapi Ira degil jugak sebab nak siapkan kerja kursus akaun.

Then Ira tengok mak sediakan ubat paracetemol dengan roti untuk Ira makan. Sebab tu Ira serba salah sangat sekarang ni. Tipulah kalau Ira cakap, Ira tak sayang kat mak Ira. Ira sayang sangat. Kalau boleh satu hari nanti kakak nak buat mak bangga dengan kejayaan kakak :) Insyaallah... Kakak tau maklah satu satunya faham perangai kakak. Kakak tak nak menyusahkan mak lagi...

"Ya Allah, bawalah keluargaku ke syurga... Insyaallah amin..." 

Kata kata itu satu doa kan? Sekian.


Ayah dengan mak :')