Tuesday, 26 December 2017

RESULT SEMESTER 1

Assalamualaikum...

Holla people! As my promise, I want to share my result of my last semester. Actually this is late post because I dont have time to do this.


Actually Im not fluent to speak in english but I have to speak because my college is an english campus. So all and all I have to speak. Am I to over? So that's my result of semester 1. I know Im not too intelligent but I try to maintain my pointer as I can. I must maintan my pointer because I want get job. Yes, I want make my family proud of me. I want to be success. I know I can. InsyaAllah. Pray for me ya!

Do you all know that actually I really want to take nursing course or pharmacy? But I can't because my spm result is not better than what you see my college result now. That's why I choose to take business studies course. Hope I can do better and suitable myself at this college. Sometime I feel bored because my college is to near with my house. But now I dont mind anymore because all was fate. Allah know everything. I give all to Allah.

Back to my result, I don't believe that I can get result like that. But I feel blessful because at least I do the best at my semester 1. Alhamdulillah for everything even some subject tough like semester 2. I think semester 2 is little bit tough. Many calculation! Surely Im too weak in calculation. I hope next semester is 'easy' than this. Erghh

Lastly, thanks to Allah, my family, my friends, my supporters and... You love! I know you also want I success right? I will prove it dear. InsyaAllah. I try effort as I can. Sorry if my english is like berterabur. Hihi. Bye!

Next entry... You can! This entry maybe like advice to all student :) Hee


Before I forgot, now I wait for my semester 2 result...

Monday, 25 December 2017

Aku cintakan dia tapi dia...?

Assalamualaikum...


Related image

Sepetang.

Sumpah saya rindu sangat kat awak sekarang ni. Nak sangat tengok muka awak. Nak chat macam dulu. Nak vc. Saya rindu nak bercerita dengan awak. Tapi semua tu dah hilang. Awak menyepikan diri kat Kedah. Awak tak sedar yang awak dah banyak berubah walaupun awak cakap awak nak tumpukan kerja tapi awak langsung tak tanya pasal saya. Kita dah macam orang asing awak.

Kenapa perlu tanya orang lain sedangkan awak masih ada nombor telefon saya? Aku tahu dia ego. Ya dia ego. Perlu ke dia menyepikan diri? Takpe aku masih tunggu dia walau apa pun. Sebab tu aku banyak cari pasal benda ni. Lelaki tiba tiba diam. Bukan kejap. Tapi dah nak sebulan. Ye sebulan. Macam tak percaya kan? Dia boleh cakap kot yang dia perlukan masa tapi entahlah. Aku masih sabar dan serahkan segalanya pada Allah. Aku tak mampu nak buat apa apa. Aku hanya mampu doa dan ubah diri aku. 

Kalau boleh tahun 2018 aku nak jadi yang lebih baik dari 2017. InsyaAllah lagi berapa hari je ni. Aku tak mintak banyak pun. Cukup dia hargai apa yang aku effort selama ni. Aku akan selalu doa yang jodoh aku ialah dia. Mintak Allah satukan aku dengan dia. Aku nak sangat tengok dia berubah. Tengok dia bahagia. Aku cuma tak nak benda yang sama jadi kat aku. Cukuplah tahun lepas aku buat azam nak lupakan seseorang selama setahun pastu muncul orang baru dan aku jatuh cinta dengan dia. 

Sekarang ni aku berserah je kat Allah. Dia fokus kerja dan aku fokus study. Aku tak nak jadi gila. Harap semuanya dipermudahkan.


Saya akan sentiasa rindukan awak Faizal.
Saya tahu awak tak mungkin akan baca apa yang saya tulis ni
Tapi cukuplah awak tahu yang saya sayangkan awak. Saya cintakan awak.
Saya nak tengok awak bahagia dengan orang yang awak sayang walaupun bukan dengan saya. 
Saya tak kisah kalau hati saya sakit yang penting awak bahagia. 
Saya bukan isteri awak yang nak kongkong awak. 

Kalau memang awak jodoh saya,
Saya akan sentiasa doakan hubungan kita kekal lama.
Sampai naik pelamin...

I love you Mohd Faizal Bin Mohamed.
Walau macam mana pun awak, saya tetap terima awak.


Nadhira bangkit kembali !

Assalamualaikum...

Image result for alone girls images

Lama dah tak tulis blog ni. Banyak habuk dah. Haih. Busy sangat sejak Ira sambung study ni. Sampai bukak laptop pun bersemut tadi. Potong line betul baru nak update apa yang patut kan, SEMUT dah berjemaah datang. Ira takut semut tu buat sarang je dalam external disk. Wuish meremang Ira bila terbaca kat Mr Google pasal laptop bersemut ni. Mintak dijauhkanlah. Haa sekarang ni kalau boleh Ira nak kembali berblog balik. Nak sembuh dari depression. InsyaAllah.

Mana pembaca setia Ira? Hehe. Maaf sebab dah lama tak menulis. Tak luahkan perasaan. Yang paling sedih dah lama tak buat cerpen dengan novel. Padahal banyak je pengalaman Ira dah kumpul. Hmm. Ira kan suka pendam kan so Ira banyak luahkan perasaan melalui cerita Ira. Kalau korang baca cerita, korang akan tahu. Asal dengan tajuk tu? Dah nak tahun baru kan, so nak bangkitlah dari kisah silam. Ira dah tanam azam nak sembuh dari depression and kelam kabut semua tu. Ira bukan nak puaskan hati semua orang tapi nak puaskan hati sendiri. Penatlah asyik nangis tanpa sebab je.

So sekarang misi Ira, Ira nak buat research. Entah apa apa je kau ni kan. Researchlah apalah. Ceritalah, novel lah bagai. Kalau tak suka Ira tak suruh baca pun. Tekan pangkah terus. Senang kan. Ira nak cari kat mana mana sumber cara atasi depression ni. Cara elak overthinking and yang paling penting MOVE ON. Ira nak teruskan hidup. Tak naklah asyik murung and nangis tak tentu pasal. Boleh jadi gila err. Bila Ira jadi macam tu, Ira selalu motivate diri Ira tapi nangis jugak, Fikir jugak. Haraplah tahun 2018 ni boleh betul betul sembuh dari semua penyakit tu. Ya Allah Ira ni perempuan. Tak sah kalau tak fikir bukan bukan. Macam mana eh nak elak dari semua ni? Naluri seorang perempuan selalunya betul. Perempuan juga dilahirkan macam ni. Betul tak? Apa pendapat korang?

Entry seterusnya... Aku cintakan dia tapi dia?