Sunday, 25 October 2015

Blog versi baru!

Assalamualaikum gais...


Ok tak Ira buat header ni? Lenguh tangan aku duk edit header ni sampai dua jam hahaha. Lepas tu hari ni tiba tiba pula rajin nak mengedit semula blog Ira yang dah lama tak teredit. Lama jugak Ira tak edit blog ni. Ira rasa korang pun dah bosan dengan design blog Ira yang balik balik sama je kan? 


Ira edit main background...



Ira letak footer blog. Comel kan? Dah tau dah hihi. Apa pendapat korang tentang wajah baru blog Ira ni? Please bagi komen... Nak tau jugak :P

Lupa pulak, kalau korang teringin nak guna background blog yang sama macam Ira punya ni, ambik jelah. Nah... Ira pun guna freebies kat google :P


Siapa tak tau nak ambik macam mana korang tekan right click kat mouse korang then cari copy image url. Biasanya newbie lah yang tak tau... Walaupun ramai yang dah tau, Ira cuma nak kongsi pengetahuan Ira yang tak seberapa ni. Poyo je ayat aku hoho :P 

Yang header pulak Ira edit guna photoscape. Korang boleh download kat sini

Untuk main background korang just Blogger Dashboard > Template > Customise > Advanced

Siap! Hehe. Selamat mencuba newbie :)



7 comments:

Rusmeyati Nordin said...

Ok blog dah bertambah comel mesti semangat blogging kan..hihi

NUR RAIHANAH said...

COMEL :)

Nad Simple said...

@Rusmeyati Nordin Hihi thanks :) Insya-allah lps ni bertambah semangat nak blogging :D

Nad Simple said...

@NUR RAIHANAH Terima kasih :)

fifie feyca said...

wah canggih nya blog dia! cantik sgtt!! comel.. suka suka!

Kakak Tiri Cinderella said...

Siyesly, design blog, simple yet nice sangat sangat... Lebih2 lagi header tuu haa... Kreatif hokeyyyyy ^^ Apa apa pun, keep blogging !! :) - KTC

Mimi Kyumi said...

comelnya blog baru..hehe