Friday, 23 October 2015

"Kegembiraan yang sukar ditafsir..."

Assalamualaikum...

Kabhi Kushi Kabhi Gam... Eh betul ke aku eja ni? Haha entahlah yang penting aku tau apa maksudnya. Maksudnya adakala kita sedih, adakala kita gembira. Aku post pasal ni bukan sebab aku sedih ataupun gembira. Aku post sebab hati aku lega... Aku dah berbaik dengan semua kawan aku. Betul kata orang, kalau kita maafkan kesalahan orang, kita akan sentiasa tenang.

Perangai aku pelik tau. Kalau aku dah happy, lain macam jadinya. Perangai gelabah + excited tu tiba tiba datang. Tu  yang kerja semua jadi tunggang langgang. Tapi kalau dapat tahu crush suka kat kita lagi gelabah! Itu yang dinamakan "Kegembiraan yang sukar ditafsir..." Hanya Allah dan orang tertentu je tau keadaan aku macam mana bila aku terlalu gembira. Ekceli aku dah malas sebenarnya nak tulis diari guna tangan. Lenguh tangan oh! Lagi lagi tengah exam, sampai berhelai helai test pad aku guna!

Bila nak tulis diari kat rumah rasa macam nak tak nak je en. Yelah sebab kat sekolah dah exam kat rumah kerja tidur jelah! Tidur je kau tahu ek :P Takdelah... Kat rumah study lah. Tahun depan SPM... Nak update blog pun makin lama makin malas! Bak kata adik adik aku, beruang malas tengah baring kat depan hoho. Jahat betul mulut dia orang. Sekarang ni aku tengah nak rajin kan diri untuk meng-update blog ni supaya tak berhabuk dan ketinggalan zaman.

Blog orang lain semua dah maju, aku? Hahahaha takpe tunggulah aku dah betul betul free nanti. Masa tulah terlebih rajin nak edit blog ni cantik cantik bagi penuh kan visitor blog. Sekali sekala nak jugak post aku ni ramai orang baca... Tambah kan traffic eh? Agaknyalah hihi. Sebenarnya kan aku ni bukannya pandai sangat nak reka ayat ayat jiwang. Sumpah tak pandai! Kadang kadang je bijak sebab dah tak tau nak buat ayat apa. Buat lah ayat jiwang. Tapi jiwang merapu...

Dah tujuan utama aku buat blog untuk share masalah aku, so apa salahnya kan... Aku memang suka dengar pendapat dan nasihat orang orang di sekeliling aku. Aku buat salah, korang tegur. Lepas tu aku cubalah perbaiki kesilapan aku. Cehh ayat tak nak kalah :P Aku harap lepas ni aku tak nak stres lagi sebab lagi aku stres, lagi aku tak boleh nak buat kerja. Cool Nad. Relaks sambil makan kit kat :P

By the way, terima kasih kak Aiyuni sebab selalu bagi dorongan kat kita. Akaklah kawan kita dunia akhirat. "Akak nak Nad selalu ceria dan happy selalu. Pedulikan apa orang nak cakap pasal kita. Biarlah dia orang nak buat penilaian apa pun pasal kita..." Ujarnya. Kita dah anggap akak macam kakak kandung kita sendiri sebab kita takde kakak...

Buat kawan kawan aku yang lain, jangan kecik hati. Aku sayang korang semua jugak. Aku takkan lupa korang sampai bila bila. Ingat tu... Sampai aku dah berjaya nanti pun aku takkan lupakan kenangan kenangan bersama korang semua. Sekian. Jangan pulak korang yang lupa aku :') Aku tak taulah kalau masa tu korang yang lupa aku hmmm...

"Aku ada seribu kawan tapi tak semua yang betul betul boleh jadi kawan aku dunia dan akhirat nanti..." 

"Don't think too much because it make you worse."


No comments: