Tuesday, 14 October 2014

Diari Cinta Eryna 13



Bab 13
“Nureen... Sorrylah sebab menyusahkan kau drive kereta aku.” Ujarku pada Nureen. “Mana ada menyusahkan kau. Dah memang tugas aku. Kau kan sakit. Jadi no problemlah!” Balas Nureen sambil matanya fokus memandu.
“Aku tak sabar nak jumpa mak ayah aku. Rindu babe!” Getusku. “Aku pun sama.” Balas Nureen. “Wei lepas ni kita berhenti kejap kat R&R sebab aku nak makan and solat sekali. Kau boleh solat ke kalau tangan kau berbalut macam tu?” Ujar Nureen.
“Okey. Aku rasa tak kut. Doktor kata tangan aku ni tak boleh kena air.” Kataku.”Aku simpati dengan kau ni Eryna. Disebakan Emylia, kau jadi mangsa keadaan. Why not kita report polis aje? Biar dia kena tangkap.” Kata Nureen. “Tak payahlah. Biar Allah swt je yang balas semua perbuatan dia tu. Yang penting benda tu dah lepas. Kalau boleh, aku nak lupakan kenangan pahit tu.” Ujarku.
“Kalau macam tu, okeylah.” Balas Nureen. Aku cuba melelapkan mataku yang tak ngantuk ni. Akhirnya aku tertidur jugak sebab lagu Tinggal Kenangan yang dinyanyikan oleh Saleem dalam radio ni mengingatkan aku kat seseorang. Hmm...
Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagikan seperti dirimu
Oh bintangku
Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
Namu tak lagikan seperti dirimu
Oh kekasih
“Ada apa kau ajak aku lepak kat sini?” Soal Faizal pada Fakhrul Izwan. “Saja, tak boleh ke? Kau kan kawan aku.” Ujar Fakhrul Izwan.
“Sorry ah pasal haritu. Aku tak ada niat pun nak halau kau. Ni semua sebab aku kesiankan Eryna...” Kata Faizal.
“Tak apa. Aku tak kisah pun pasal hari tu. Aku nak tanya kau something ni.” Getus Fakhrul Izwan sambil menghirup air Nescafe. “Apa?”
“Aku dah lama tak dengar cerita Eryna dengan Nureen.” Kata Fakhrul Izwan. “Aku lupa nak bagitau kau. Eryna dengan Nureen balik kampung. Pagi tadi dia orang bertolak pergi Johor.” Ujar Faizal. “Ohh. Kampung dia orang kat Johor?” Dengus Fakhrul Izwan. “Haah. Kenapa kau nak ikut dia orang ke?” Desis Faizal.
“Thanks Izal sebab bagitau aku pasal ni.” Kata Fakhrul Izwan. “No hal bro. But kau memang nak follow dia orang ke?” Kata Faizal. “Haah, kenapa? Kau nak ikut sekali?” Soal Fakhrul Izwan. “Yup...”

No comments: