Tuesday, 14 October 2014

Sinopsis Diari Cinta Eryna



  
Lyssa Eryna :)

 
Fakhrul Izwan :)


 
Emylia Syuhada :)



 Nureen Nabila :)

 
  Faizal :)
Picture credit to Encik Google ^_^

Lyssa Eryna ialah seorang gadis yang comel. Hobinya memang suka menulis diari sehinggakan dia digelar ‘Minah Diari’. Eryna juga menjadi kegilaan ramai pelajar lelaki di kampusnya. Tapi malangnya, sejak kehadiran Fakhrul Izwan hidupnya menjadi kelam-kabut. Fakhrul Izwan ialah ‘Secret Admire’ nya semasa di bangku sekolah menengah lagi. Dalam diam Fakhrul Izwan juga menyimpan perasaan cinta juga terhadap Eryna. Mampukah mereka membina cinta yang sejati? Emylia Syuhada sentiasa menjadi penghalang hubungan mereka. Walaupun Eryna mengatakan dia tidak mencintai Fakhrul Izwan, Fakhrul Izwan redha. Dia tau Eryna hanya berpura-pura sahaja demi tunangnya. Apakah yang terjadi pada Eryna dan juga Fakhrul Izwan? Diari Cinta Eryna ada jawapannya…

“Alah buat-buat tak tau pulak dia… Secret Admire kau dululah! Siapa tu… Alah aku tak ingat nama dia. Dulu masa kita form three, kau selalu ajak aku usha dia dari jauh. Aku ingat lagi kau selalu cerita pasal dia. Come onlah Eryna… Jangan buat-buat lupa. Aku masih ingat semuanya. Tak silap aku dia popular kat sekolah dulu. Maklumlah lelaki handsome ni memang ramai benar peminatnya…”-Nureen Nabila
“Fakhrul Izwan?” Akhirnya soalan itu terkeluar juga dari mulutku. –Lyssa Eryna
“Ya Eryna... Ini memang saya Fakhrul Izwan, Secret Admire awak.”-Fakhrul Izwan
 “Kawan? Ya ke? Aku tak percayalah. Kalau kau nak tau, Arul tu tunang aku. Then tak lama lagi kitaorang akan kahwin. Keluarga aku rapat dengan keluarga dia. Kalau keluarga dia dapat tau yang Arul sukakan kau, mana mungkin diaorang akan terima sebab kau tu cuma perempuan kampung!”-Emylia Syuhada
“Haa pasal diari tu lagi satu kes. Si Eryna ni, budak-budak kelas dia cakap dia ni suka sangat tulis diari. Apa yang dia tulis, aku pun tak tau. Sampai budak-budak kat kampus ni gelar dia ‘Minah Diari’.” -Faizal

No comments: