Wednesday, 12 November 2014

Perasaan Aku Dah Pupus

Assalamualaikum

Aku tak tahu lah kenapa sekarang ni perasaan aku kat lelaki dah pupus. Kenapa ek? Mungkin sebab aku dah biasa dikecewakan. Aku memang tak biasa bercouple ni sebab haram kan. Kalau setakat cinta monyet tu takpelah. Sebab tulah aku malas nak terus terang kalau suka. Aku suka, suka gitu jek. Takde nak over, menangis-nangis putus cinta bagai. Cuma kalau aku frust tu adelah sikit sebab cemburu tengok crush aku sendiri ambik gambar dengan perempuan lain a.k.a awek dia.

Dulu aku mengaku aku memang ada sukakan seseorang. Dan setiap kali aku tengok muka dia, jantung aku mulalah buat hal. Nak tahu siapa orangnya? Cukuplah aku gelar dia H je. Sebab apa? Takut nanti kawan-kawan dia, family dia ke apa bash aku tak tahu pasal. Aku tau dia takkan buat macam tu. Tapi tau tau jelah lelaki en. Dialah lelaki terakhir yang aku suka. Yang F H tu aku takkan pandang muka dia sebab dia dah buat aku menyampah + meluat + benci + semuanyalah. Disebabkan dia, perasaan aku dah pupus kat lelaki.

Berbalik pada H ni, dia tau yang aku suka gila kat dia sampai nak terjatuh cinta pun ade. Ya Allah, kenapalah aku bodoh sangat masa tu? Korang jangan ingat aku pulak yang terus terang kat H tu. Sebenarnya member aku yang pegi terus terang kat H melalui facebook. Ya, di situlah segala-galanya bermula. Eh bukan! Aku selalu contact dia guna twitter jek. Kau tau tau jelah aku ni bukan suka tegur orang sangat. Lagi2 yang tak kenal.

Mula2 kenal H tu, dia selalu juga mention aku kat twitter sampai aku ingat dia perempuan mana entah sebab masa tu dia guna dp awek dia. Lawa beb awek dia. Jeles aku... Dia tu pun sengal jugak sebab pegi amik hati aku buat apa! Kan dah tersuka. Perempuan ni kalau dah suka, dia susah nak melupakan macam aku. Aku ingat lagi masa kali pertama aku kenal dengan dia. Masa tu aku nak turun tangga tau, tetiba aku nampak H dekat2 dengan aku lepas tu dia panggil "Nadhira..." Aku balas dengan senyum jelah kan...

Dia bagi aku turun tangga dulu, then aku pun turunlah.... Dia tanya aku pasal laman sosial. Aku jawablah apa yang patut. Yelah orang baru kenal. Nasib lah tak couple tapi macam couple! Ramai ingat kita orang couple. H, H... ~ Dulu dia pernah babai kat aku, lagi2 senyuman dia. Pergh cair aku. Hehe... Dia selalu buat eye contact dengan aku.

Sebenarnya aku kurang pasti yang dia suka aku ke tak. Cehh haha lol! Yelah ramai orang cakap yang H ni suka aku. Cuma aku je yang tak percaya... Sebab apa aku tak percaya? Sebab mana mungkin lelaki handsome suka perempuan comot macam aku ni en? Hmm hanya Allah swt je tau apa yang dalam hati kita ni.

And now, hati aku benar2 dah pupus untuk lelaki. Aku tak nak ada perasaan kat lelaki kecuali ada lelaki yang betul2 ikhlas sukakan aku. Aku harap adalah lelaki macam tu... Amin :)

No comments: