Sunday, 2 November 2014

Perangai Aku Memang Macam Ni (:

Assalamualaikum...


Sorry kali ni Ira nak bahasakan diri Ira dengan "aku"sebab post ni berkaitan dengan perangai Ira and semuanyalah. Cewahh! Nak tau sebab apa tajuk post kali ni pasal perangai? Kalau nak tau, jom layan...

Actually sebenarnya aku nak cerita pasal perangai aku. Firstly aku ni pendiam bila dengan orang yang aku tak kenal. Tapi aku ni takdelah pendiam sangat bila dengan best friend aku. Kebanyakannya orang memang macam tu kan? See, aku pun dah jangkit dengan penyakit "silence" tu. Opps kalau korang nak tau, aku bukannya suka ikut style orang. Aku dengan cara aku. Kalau korang tak suka... Boleh blahh! Hehe xx

Yang paling kelakar bila ada member aku ni cakap, time aku baru pindah sekolah hari tu, aku ni diam je. Pegi and balik sekolah senyap je sampai takut nak tegur. Ada pulak macam tu? Hihi. Dia orang fikir aku ni budak bandar. Yelah aku kan dari Johor pastu pindah Negeri Sembilan. Memang lerr ~ Tapi aku bukannya nak bangga sangat jadi budak bandar sebab aku ni takdelah bandar sangat!

Then aku ni selekeh. Maksud aku, aku ni kat sekolah tak macam orang lain... Pandai bergaya, cantik enn. Niat aku gi sekolah nak belajar bukannya nak cari cinta! Tapi aku adelah jugak tersekat... Haha. For your information guys, aku ni friendlyy tau! Haa sape yg cakap aku sombong tu meh sini face to face! Kalau korang tak tegur, memang la aku buat dek je.

Aku ni sejenis yang pura-pura tabah. Maksudnya, kalau aku ada masalah, aku malas nak tunjuk kat orang. Yelah kalau aku cerita kat kawan aku pun, belum tentu dia orang boleh tolong. Lagi-lagi kawan makan kawan tu. Habis kita dibuatnya! So macam ni lah, aku ni suka duk menangis sorang-sorang dalam bilik. Haha lawak doh...

Hmm aku ni sebenarnya selalu stress jugak. Especially nak exam. Stress gila aku masa tu! Nak tau apa aku buat time aku stress? Makan banyak-banyak :p Bila aku cari kat google cara nak hilangkan stress, ade jugak tips makan banyak-banyak ni. Tapi aku suka makan apa yang aku suka makan je macam contohnya coklat, gula-gula, jajan ke enn....

Ok lah aku rasa sampai sini je aku nak bercerita dengan korang ni. Nanti kita jumpa lagi di lain post ya! Byee (:

No comments: