Wednesday, 19 November 2014

Kenapa Laptop Aku Asyik Hang jek !!

Assalamualaikum kawan kawan semua .

Hari ni entah hari ke berapa tah Ira stress disebabkan laptop aku yang bengong ni. Opps, bukan laptop aku tapi ayah aku yang punya. Sebab beli guna duit ayah aku kan. Hihi. Aku dah try cari kat google kenapalah laptop acer ni asyik hang jek. Memanglah banyak cara-cara dia. Aku dah cuba buat tapi tak jadi langsung. Sekarang ni, Ira nak tanya kat korang yg terer bab bab pc ni, macam mana nak atasi laptop hang ni? Bosan lah -.-

Lagi lagi nak acces mozilla firefox or google chrome ni. Memang lambat. Entah pape yang keluar. Then loading punyalah lambat nak mampuihh. Sorry to saylah... Korang, korang, korang yang handsome, comel comel tu please tolong Ira! Ira tak sanggup nak tunggu sampai berjanggut. Janggut tak panjang jugak! Haha. Tulah masalah laptop acer ni. Asyik hangg je. Takkan asyik nak cari kat google. Please buat tutorial sayang :( 

Asal nak bukak blog je mesti problem. Line dah lah slow. Ok lah bye :'( Frust menongengg! Huhu  


2 comments:

Khairina Aida said...

Mungkin banyak virus.

salmiah awang said...

biasanya masalah begini disebabkan oleh virus.

Cuba cek memori kat my computer.Kalau memori masih banyak,mesti virus punya angkara.

Scan virus dulu.

Kalau kat google,cuba tengok kat garisan tiga tu,klik history.klik extensions.buang tick pada semua petak.

Nak bagi lagi cantik,clear history.

cubalah dulu,sebab kita kena cari apa masalahnya sebelum ianya betul-betul fresh.