Monday, 24 November 2014

Ira nak cari kerja !

Assalamualaikum korang...

Apa khabar? Sihat guys? Syukur alhamdulillah sebab hari ni maxis terlalu baik bagi pass internet free untuk Ira. Hehe terima kasih banyak ye maxis! Jasa anda amat dihargai oleh saya. So, hari ni Ira nak bebel pasal kerja. Ira tau mesti korang ni part time blogger kan? Ada yang full time. Sesetengahnya kerja. Betul tak? Hihi.


Sekarang ni Ira nak tanye, ada tak kerja kosong part time kat area Seremban ni? Ira dah puas cari kat majalah.com tu tapi bila Ira tanye banyak yang suruh promote wifi lah. Hmm sedihh. Yelah tempat yang kerja tu jauh banget! Tu yang dia orang suruh promote. Tak tahulah betul ke tak. Mentang2 lah Ira ni budak setahun jagung je en. Ira ni baru 15 tahun...

Kalau korang ada kerja kosong part time tu, silalah email Ira ye , nadsimple5@gmail.com. Offer diri ehh. Haha... Untuk cuti sekolah sebulan jek. Tahun depan dah malas dah. Hehe. Study tu penting woi. Tu yang ingat nak cari kerja part time supaya dapat kumpul duit sendiri. Duk umah bukan buat apa-apa pun kan. Buat tambah berat badan je. Teringin jugak nak pegang duit sendiri. I mean duit poket. Ira ni sanggup buat kerja apa pun asalkan halal.Korang jangan pandang rendah kat Ira tau, cikgu koperasi sekolah Ira pernah cakap yang Ira ni komited tu yang dia offer Ira suruh jadi koperator. *Kembang kejap*

Ok lah tu je Ira nak bebel! Babai!

4 comments:

namyyul nurulazila said...

alahai sweetnya nak cari keje sementara..
semoga berjumpa dengan pkerjaan yg sesuai =)

Akak dah follow blog adik #30
Btw semut kat atas kanan tu, ingatkan laptop akak bersemut, picit2 dia berjalan jugak..

~~oh rupanya saya tertipu ~~

Nad Simple said...

@namyyul nurulazila In shaa allah akak comel :) Btw thanks follow... Hihi tu semut mainan jelah akak ^_^

yoorin melacolea said...

best nye cari pocket money..akk dulu pon umur 16 tahun pon try cari kerja part time.. tp mak tak kasi plak.. cuba pergi kat kedai2 supermarket ke..secret recipy ke kann.. mana tau diorg nk ambik.. =) good luck..

Nad Simple said...

@yoorin melacolea Best kan? Hihi thanks kak...