Friday, 28 November 2014

Aku ke Eryna tu?

Assalamualaikum

Hello guys. Ira tau korang memang baik kan? Tolong klik link ni boleh? Thanks :) Sebelum Ira mula, Ira harap korang tak ambik hati sebab entry kali ni Ira nak bahasakan diri Ira dengan 'aku'. Boleh? Bolehlah... Eh? Hihi. First of all, aku nak terus terang yang novel Diari Cinta Eryna tu banyak pasal aku sendiri.

Maksud aku, ada pengalaman aku sendiri dan banyak imaginasi je. Aku kan suka berangan. Dulu aku pernah tulis diari. Banyak gila pasal crush! Kalau nak ikutkan banyak diari aku wei. Tapi banyak yang dah buang sebabnya aku tak nak ingat dia orang sampai bila-bila. Bila pindah je buang diari tu dalam tong sampah. Memanglah perempuan ni senang jatuh cinta dan sukar untuk melupakan. Yes dear, itu memang tepat sekali. And one more thing yang korang perlu tahu tentang diri aku,aku bukan PLAYGIRL!

Kalau lelaki tu takpelah, kita dah biasa dengar tentang lelaki PLAYBOY ni. Ekceli aku memang tak suka lelaki playboy. Kecuali playboy yang betul-betul sedar tak semua perempuan yang boleh mainkan hati dia. Aku selalu dengar yang playboy ni ada kisah silam yang perempuan tu couple dengan kawan dialah, curang lah, mainkan perasaan dialah, putus cinta bagai sebab tu dia orang jadi playboy. Eh aku dah muaklah wei! Hehe.

Ok stop pasal playboy. Berbalik pada diari aku tadi. Seriusly dulu ramai kawan aku yang pernah baca diari aku. Malu ohh. Lainlah kalau kawan yang boleh dipercayai tu. Contohnya kawan yang jenis tak tikam kawan dia dari belakang. Selalunya aku akan bagi orang yang boleh dipercayai untuk baca diari aku ni. Mana tau aku dah mati nanti kan? Siapa yang nak delete gambar aku kat fb semua tu...

Aku mengaku yang aku ada dedahkan password laman sosial aku kat dalam diari tu. Setakat ni diari yang aku simpan ialah diari yang berwarna pink bunga-bunga. Buku tu hadiah dari Hidayah (My bff). Aku janji aku takkan buang buku tu. Hmm...

Aku ke Eryna tu? Entahlah wei... Dalam imaginasi aku, Lyssa Eryna tu putih, cantik, lawa, ramai peminat. Last last kahwin dengan crush sendiri masa zaman sekolah menengah dulu. Sweet kan? Hihi. Tapi dia orang tak kahwin paksa. Dia orang kahwin atas kehendak masing-masing. Suka sama suka. Sementara aku? Siapalah nak kat aku ni... Haha mengarut je. Aku baru setahun jagung. Tak tau pape lagi pasal cinta ni... Yeke?

Ok lah bye! Jumpa lagi kat entry lain.


2 comments:

Phylo said...

hii.. saya dulu pun ada crush tapi hati hancur berkecai bila dapat tau dia dh ada gilpren. well crush je kan tapi hati remuk woo.. sedih gile TT

Nor Marshaliza Shaidan said...

Akak dulu ada gak diary. Tp bila rasa diary ni dah kurang secure akk simpan memori dalam kepala...hihi. Bahaya nih diary mengundang banyak spekulasi masa dulu. Akk singgah ye...☺

http://marsha-marshashahirnnia.blogspot.com