Tuesday, 13 January 2015

Kalaulah aku dapat tenangkan fikiran ~

Assalamualaikum...

Image result for beach picture

Aku sedih sangat sebab semalam aku tak dapat sekolah. Yalah first time aku tak sekolah time tu. Selalunya minggu yang pertama sekolah, aku mesti sekolah. Ni sebab badan aku sakit sangat lah ni sampai tak boleh bangun pegi sekolah. Nampak tak tajuk post aku hari ni? Macam stress je kan. Tak stress pun cuma tahun ni kalau boleh aku nak belajar betul betul. Nak capai cita2 woi! Jangan malas2... Hee

Kalaulah aku dapat tenangkan fikiran kat tempat yang betul betul sunyi. Maksud aku macam pantai ke kan. Nak jerit puas puas! Aku nak luahkan perasaan aku kat situ. Biarlah pantai jadi saksi aku punya perasaan. Cehh ayat! Aku selalu fikir, kalau aku tak wujud kat dunia ni macam mana ek? Mesti takde orang nak sakitkan hati aku, takde orang nak kutuk aku belakang2, takde orang nak curang dengan aku dan semuanyalah!

Aku nak berubah. Aku tak nak lagi jadi macam dulu. Kalau korang nak tau perangai aku macam mana, macam ni lah. Aku ni suka pendam masalah aku. Kalau orang buat aku, aku diam je. Tapi kalau satu masa tu aku dah tak tahan sangat, aku tibai je orang tu! Kena backhand sekali padan muka. Ambik kau, haha. Aku akan share masalah aku kat orang yang betul betul faham aku. Actually best friend lah kan.

Kalau dia tak tikam aku dari belakang :') Hmm mesti mak ayah aku bangga kalau aku pandai macam orang lain yang belajar betul betul tukan. Bangga sangat. Aku nak sangat satu hari nanti mak ayah aku tengok aku amik Ijazah. Tak teringin ke? Mesti teringin. Itulah impian aku selama ni. Lepas tu bila dah berjaya capai cita2 aku, aku nak balas budi dia orang. Aku nak belikan dia orang rumah, tanggung makan minum mak ayah aku, adik beradik aku.

Insya-Allah.... Doakan aku tau. Itu sebab kalau aku dapat jadi penulis ni aku besyukur sangat. Aku berusaha taip kat laptop acer tu novel novel yang merapu hihi. Entah pape tah karya aku tu. Macam tak best pun ade. Boring pun ade. So aku harap aku boleh jadi penulis satu hari nanti. Amin...

Image result for beach picture

Indahnya ciptaan Allah swt :')


No comments: