Saturday, 27 December 2014

Novel ? What The Hell -.-

Assalamualaikum...


Setakat ni Ira ada sikit je novel tapi Ira lagi suka pinjam dari kawan Ira haha. Lagi2 dulu masa duduk kat Jb, Ira suka sangat pinjam novel novel cinta. Kadang dari library. Ulat bukulah katakan... Now sekarang Ira terbukak hati pulak nak buat novel sendiri. Walaupun cerita dia tak berapa nak top macam penulis penulis yang famous macam Siti Rosmizah tu, Ira tetap akan berusaha buat yang terbaik.

First novel yang Ira buat dah delete sebab Ira malas nak sambung cerita dia. Makin merapu! Entah papa tah. Ada kat blog lama, kalau korang nak baca. Alah blog yang celoteh gadis kecil tu. Novel kedua, Diari Cinta Eryna. Tengah tunggu respon dari penerbit kaki novel. Yang ketiga ni cerita dia tak best sangat. Bak kata orang yang comment kat karya ilham karangkraf tu... 

"Idea dah ada tapi cerita banyak lompat lompat. Kadang tak logik." What the hell lah! Sabar Ira sabar. Huh?! Takpe orang tegur kan. Yalah Ira ni kan budak kecik lagi. Baru 15 tahun kut. Tahun depan nak masuk 16. So 16 to be lah kita ^^ Ira dah nekad tak nak buat novel kahwin paksa macam penulis penulis lain buat. Jalan cerita sama je semua. Bosan -.- Baik aku baca novel inggeris macam Twilight ke, Harry Potter lagi best.

So, Ira harap Ira dapat buat yang terbaik lagi lepas ni. Kalau boleh Ira nak buat novel pasal cinta komedi pulak. Atau khayalan. But Ira tak pandailah hehe. Insyaallah kalau ada masa Ira buatlah. Dah nak naik sekolah woii. Study penting. Hoho. Tunggulah ada laptop sendiri :p May Allah bless us... #PrayForPantaiTimur #PrayForMalaysia yang sedang dilanda banjir sekarang ni. Makin teruk hmm :(

Ya Allah selamatkanlah mereka :') Amin.

1 comment: