Sunday, 7 December 2014

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum guys...

First of all, Ira happy sangat sebab dah dapat kerja part time kat Klinik Xara. Alhamdulillah. Punyalah seronok gila. Menggila kejap >< Nasib baik klinik tu area situ jek. Alah nak keluar dari College Height jek. Hehe. Masuk esok hari keempat Ira kerja kat situ. Dapat gaji bulan. Ira tak kisah janji Ira dapat ringankan beban keluarga Ira :)

Sebenarnya Ira sangat perlukan duit untuk beli barang sekolah sendiri, tak payah susahkan ayah lagi. Kesian Ira tengok ayah terpaksa kerja cari duit untuk kita orang anak beranak. Dah lah adik beradik ramai. For your information 7 orang. So, semua sekali 9 orang lah. Hmm. Ira tak nak cerita hal keluarga Ira nanti kata Ira ni mengaibkan keluarga pulak kan. Diam diam sudah ^^

Nak dengar cerita tak? Tepuk tangan, habis cerita! Huhu just kidding... Macam ni ceritanya, masa tu Ira duk dalam bilik and then tetiba ada orang call. Katanya dia dari Klinik Xara. Dia kata "Ni Nad eh yang tampal kertas kat area restoran bawah tu." Malu aku! Haha xx Ira saje tampal kertas kat area tu. Hihi nanti esok nak koyakkan lah.

Then dia cakaplah ada kerja kosong kat situ. Ira tanyelah boleh ke kerja part time kat situ? Dia kata boleh. Ira rasa was was sebab umur Ira kan baru 15. Tapi bila pegi interview dengan doktor hari khamis hari tu alhamdulillah dapat :) Macam macam doktor tanya Ira. Sebab dia kesiankan Ira, dia bagilah peluang Ira kerja kat situ.

Mula2 doktor bagi Ira kerja bahagian registration dulu kat kaunter depan. Alah klinik tu register pakai komputer aje. So senang! Hee :D Dah lama lama naik hafal aku. Kadang kadang Ira tulis resit. Adalah Ira buat kesilapan sikit. Sorry doc :( Nasib baik semua staf kat situ perempuan. Padahal 3 orang jek -.-

Ira, Kak Nasuha and Kak Shalini. Orang yang call Ira tu nama dia Kak Aini. Dia baru berhenti kerja. Hmm. Ira rasa sampai sini jelah nak cerita. Dah macam karangan aku tengok entry aku ni. Hope dapat kerja elok2 and dapat tolong keluarga. In shaa allah. Doakan Ira tau guys!

Bye, take care guys... ^^

2 comments:

Diyana Zdin said...

Bagus bagus.. kerja rajin2 yek.. ^.^

My Blog
ASDY Dimension.blogspot.com

Nad Simple said...

@Diyana Zdin ya sis ^^ Hehe :)