Sunday, 14 December 2014

Buku Tentang Cinta

Assalamualaikum korang ^^


Alhamdulillah dengan izin Allah swt Ira terjumpa buku Tentang Cinta ni kat dalam klinik xara. Klinik Xara? Yupp tempat Ira kerja sekarang. But gambar ni Ira curi kat google. Hee... Sebelum tu, apa khabar korang? Rindu aku kat blog yang tak seberapa ni. Hachumm!! Dah berabuk-abuk dah blog ni. Dah lama tak post kan.

Okay berbalik kat buku ni tadi, selama ni Ira tertanya-tanya dan pelbagai soalan yang bermain dalam fikiran Ira ni. Apa itu cinta? Duk tanya jugak diri sendiri or sape2 yang serik bercinta ni kan. Cinta itu buta bak kata Fareen. (Heroin novel Kerana Dia Istimewa Bagiku) Novel yang Ira buat sekarang ni pun dah banyak tangguh. Yelah busy lagipun takde masa. Padahal kerja part time je. 

Kalaulah Ira ni boleh mencintai dan dicintai. Apa agaknya rasa ek? Best tak bercinta? Sebab tulah Ira nak sangat cari petunjuk apa tu cinta! Last2 tengah belek majalah2 kat klinik tu tetiba jumpa buku ni. So, Ira ambiklah. Siap mintak izin kak nasuha lagi nak pinjam buku tu. Kak Nasuha kata, ingat ni perpustakaan ke apa? Haha xD

Last minute dah nak balik kerja tu kan, doktor kata "Nadhira, kalau awak nak ambik buku tu ambiklah. Saya pun tak tau sape punya buku tu." Dalam hati Ira hanya Allah swt je tau betapa happynya Ira bila dapat buku tu. Free pulak tu! Thanks doc^^ Ira dah baca dah sikit sikit buku tu. Isi kandungan dia best sangat. Kita boleh fall in love kat buku tu. Yelah siap terangkan lagi couple tu apa. Cintalah bagai. Dah nama buku Tentang Cinta kan. So pasal cinta jelahh.

Bagus buku ni... So sesiapa yang nak beli, murah jee. Bukan beli kat Ira ehh. Kat kedai bukulah sayang oii! Harganya 25.90 je. Dari korang baca novel, baik baca buku ni. Pesan kat diri sendiri. 



Take care korang :)

5 comments:

Aishah Amin said...

hmmm saya dah kahwin pun belum lagi khatam istilah cinta ni sebenarnya hmmmm

Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

yoorin melacolea said...

ni buku motivasi ke novel?

Najib Ariyan said...

cinta... benda yg dianugerah Tuhan kepada kita.. bukannya sebab kita cari... dunia akan berubah kalau seseorang dimasukki cinta...

salam kenal

Nad Simple said...

@yoorin melacolea Buku motivasi kak :)

Anonymous said...

Hey! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 4!
Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
Keep up the great work!

Here is my weblog: paysafecard online kaufen