Monday, 9 April 2018

Tutorial Kening Tanpa Cukur

Assalamualaikum...

Holla!

Related image

Perfect! Tak payah cukur dah cantik dah. Ira pun tak pernah cukur kening sebab tu nak try buat kening cantik macam dalam gambar tutorial tu. If korang nak kening macam tu bolehlah tengok tutorial dalam gambar tu k :)

Kalau tak faham, cuba belajar kat dalam instagram ke, facebook tak pun youtube. Haa sekarang dah banyak sosial media kan. Tekan je "Tutorial lukis kening" berlambak keluar. 

Apa yang korang perlukan untuk lukis kening dengan mudah :

1. Eyeliner / Eyebrow pencil
2. Eye brow powder
2. Comb brow (Macam yang dalam gambar first sekali tu)
3. Angle brush (Gambar nombor 5)
4. Tools yang sesuai untuk buat kening korang
5. Concealer / Foundation

Ok tu je, selamat mencuba! Ira selalu juga lukis kening tapi macam bulu ayam bak kata adik Ira err... Sebab tu nak tunggu gaji Ira ni. Nak beli barang2 tersebut. Bukan mahal pun. Beli kat kedai rainbow mantin je huhuhu. 

Hee kbye!

No comments: