Sunday, 21 August 2016

Smile, smile and smile.

Assalamualaikum...



"Jadilah wanita yang paling bahagia dengan senyumanmu. Lupakan kesedihan yang menimpamu. Sentiasa fikirkan perkara yang membuatkan kamu bahagia."

Perkataan dari buku yang Ira baca iaitu Jangan bersedih, Jadilah wanita yang paling bahagia. Best buku ni. Semua perkataan yang ada dalam buku tu deep. Nak? Tanya kawan Ira sebab Ira pun pinjam buku tu dari dia hahaha. Thanks Mira sebab pinjamkan buku tu kat aku.

Masa Ira baca buku tulah hati Ira terdetik nak berubah. Yalah, buku tu seolah olah mengajar Ira erti kesabaran yang sebenar benarnya. Senyum selagi mampu. Senyum pun dikira sebagai sedekah tau tak. Dulu kan Ira selalu post kat blog ni pasal sedih aje. Sekarang ni Ira nak post pasal happy good lucky aje... Barulah korang nak baca kan? 

Impian Ira, Ira nak travel jauh jauh then kongsikan dengan korang. Kalau mampu, Ira bawak family Ira sekali. Dah memang tulah impian Ira dari dulu lagi. Bahagiakan family Ira dengan tulang empat kerat ni.

Ira nak penuhkan hari hari Ira dengan senyuman. Kalau sakit, senyum. Kalau sedih, senyum. Walaupun terpaksa tetap senyum jugak. Apa orang kata tu, FAKE SMILE. Kalau happy, haa senyumlah kau lebar lebar. Senyuman boleh hapuskan 1000 kesedihan. Ceh ayat.... So janganlah seksa hidup korang dengan muka yang masam. Sentiasa tersenyum ye! Dengan orang yang tak kenal tu tak payahlah senyum. Kalau rasa muka orang tu scary je kan. Kena berpada pada jugak hehe.





No comments: