Sunday, 12 June 2016

Sakit Kepala Berterusan

Assalamualaikum...


Ya Allah, kenapa setiap hari kepala aku sakit? Kadang kadang tak boleh nak bukak mata pun. Sakit tu sampai ke kening, hidung, mulut, pipi... Boleh dikatakan seluruh muka aku ni sakit. Berdenyut denyut pulak tu. Start tahun ni lah kepala aku sakit teruk. Nak kata aku stres sangat adalah jugak. Tahun lepas pun stres jugak. Tapi takdelah teruk sangat macam tahun ni.

Aku banyak buat searching kat google pasal sakit kepala aku yang berterusan ni. Sakit kepala aku ni nama dia sakit kepala kluster, mungkin disebabkan tumor. Ya Allah, janganlah aku ada ketumbuhan ke tumor semua tu. Aku takut sangat. Dahlah aku ada penyakit darah yang serious Talasemia. Penyakit tu sebenarnya takdelah effect apa apa pun. Cuma effect bila dah  kahwin je. Kenalah pilih suami yang takde Talasemia.

Mak aku cakap jangan fikir sangat sakit kepala tu. Memanglah aku tak nak fikir. Tapi dah makin lama makin sakit, aku pun tak tahan. Nak buat homework tak boleh nak berfikir. Kadang kepala ni ok kadang tak. Bencinyaaa!!!!

Kenapalah tahun ni macam macam penyakit timbul. Ada jugak kata mata aku dah rabun betul. Maybe silau aku tinggi sangat. Yes, aku memang ada rabun silau yang tinggi. Belum buat spec lagi. Aku tak kisah sangat pasal spec. Yang aku kisah pasal kepala aku ni haa. Pening, pening dan pening. Hari hari pening!

Nak sekolah pun tak terdaya. Dahlah kelas aku tu bising. Cakap dengan cikgu pun, cikgu bukan faham pun huhu, Sedih betul. Aku dah penatlah asyik menangis menahan sakit ni. Sakit kepala tu ada satu masa dia tak sakit. Sekarang ni aku asyik hentak kepala aku kat dinding aje. Ketuk ketuk ketuk! Bilalah nak baik.

Aku cuba jugak amalkan selawat. Dah ok sikit. Lepas tu bisa balik. Rasa macam ahhh!!!! Hanya Allah swt je tahu betapa sakitnya kepala aku ni. Menyucuk nyucuk!

Aku nekad nak pergi check kat klinik lagi. Bulan 2 hari tu dah check. Doktor cakap aku tekanan. Nanti kali ni aku nak bagi hujah kat doktor tu panjang panjang. Geram aku tau. Orang sakit kepala dia cakap tekanan pulak. Dahlah tahun ni aku nak spm. Trial dah nak dekat. Ya Allah, tolonglah aku. Hmmmm...

Aku harap semua dipermudahkan. Insya-Allah amin...

P/s :

Aku tahu sakit kepala aku ni bukan sakit kepala biasa. So, aku harap sebelum aku tutup mata, aku nak mintak maaf kat semua orang yang aku pernah buat salah. Maafkan aku eh!

1 comment:

Farrah MF said...

Moga cepat sembuh, dik :)