Sunday, 5 June 2016

Bulan Ramadhan dan Aku

Assalamualaikum...

Pejam celik, pejam celik dah masuk bulan ramadhan. Esok pagi dah kena bersahur! Aku macam tak percaya aje dengan dunia sekarang. Cepat betul masa berlalu. Tengok tengok dah pertengahan bulan. See? Nampak tak yang aku ni semakin tua... Haha. So sekarang orang dah start pergi terawih. Aku je sibuk update blog kat rumah. Hmm.  Bukan apa. Aku risau sangat sekarang ni. Dengan period tak teratur.

Kalau masuk bulan Jun ni, dah 3 bulan  dah aku tak period. Aku banyak kali jugaklah buat searching kat google sebab apa aku tak period lama bebenor ni. Siapa tak risau wehh. Dulu tak period sebulan, sebulan lagi tu dah keluar dah. Sekarang ni makin tak teratur pulak dah. Ya Allah, apa dah jadi dengan aku sebenarnya? Dah lah tadi aku solat zuhur sampai rakaat ketiga je lepas tu berhenti. Mati matilah aku ingat dah keluar. Serius blood tu dah nak keluar. Tengok tengok tak ada. Punyalah sakit hati aku der.

Maaf entry aku kali ni bahasa kureng sikit. Aku takde mood sebenarnya. Stres gila woii bila banyak masalah yang membebankan kepala otak aku sekarang ni. Niat aku, bulan puasa ni nak berubah jadi baik. Cuba nak jaga solat, jaga adab. Jaga mulut. Tapi memikirkan masalah aku ni, semua niat tu hilang. Aku jadi kurang ajar balik. Haih. Niat dah ok dah. Mulut aku macam sakai sikit. Tak boleh nak kawal.

Agak agak boleh tak aku puasa esok? Aku risaulah. Tadi masa aku mandi keluar berantai. Mak aku kata sebab aku dah lama tak period. Nak keluar sikit sikit tu. Uishh kalau aku tengah puasa enn, tetiba keluar. Ya Allah, risaunya! Maaf sekali lagi tentang entry aku ni... Aku cuma nak mintak pendapat orang yang berpengalaman.

Ekceli banyak benda lagi yang membebankan kepala aku ni haa. Dengan masalah rabun aku ni. (Spec tak buat lagi) Dengan masalah keluarga lagi. Masalah study lagi. Nak spm en. Banyak ahh. Aku cuba nak selesaikan satu per satu tapi failed. Hancur! Semua aku tak boleh kawal. Entah aku pun peliklah dengan diri aku ni. Sekejap jadi jahat. Sekejap jadi baik. Entah nak jadi apa tah. Kalaulah aku kerja macam dulu. Semua aku boleh selesaikanlah. Aku ni memang jenis yang tak suka mintak orang duit. Aku rasa bila aku mintak duit macam menyusahkan. So, better... Tak payah mintaklah.

Kalaulah aku boleh lupakan semua... Ingatkan dah pergi bukit broga hari tu, tenang fikiran aku. Rupanya tak jugak. Balik rumah ingatkan dah hilang stres. Makin sakit kepala otak aku ni.

Saya, Nur Nadhira Binti Ahmad Jais ingin memohon maaf atas segala kesilapan yang saya lakukan selama ni. Kalau tersilap kata. maafkanlah diriku ini. Saya memang tak boleh kawal diri kalau terlampau tekanan. Mak, ayah kakak nak mintak maaf kalau kakak ada buat salah selama ni. Bukan ada, memang banyak. Kakak nak mohon maaf dari hujung kaki. Halalkan makan minum kakak selama ni.

Selamat menyambut bulan ramadhan semua!


No comments: