Friday, 10 June 2016

My birthday all pink !

Assalamualaikum...

Morning gais. Saja nak post pasal birthday hari ni. Agak agak kenapa aku post pasal benda ni hari ni? Bangun tidur je terdetik nak post pasal birthday.

Aku besyukur kalau Allah swt masih panjangkan umur aku bila menjelang hari jadi aku. Birthday or hari jadi aku jatuh pada hari raya ke 23. Dah nak habis raya dah pun. Bila tu? 28 JULAI 2016. Tarikh lahir aku 28 JULAI 1999.

Sebenarnya tak ramai pun yang tahu birthday aku ni bila. Kalau aku cakap pun, bukan ada orang ingat pun. Nak tunggu aku ingatkan barulah ingat. Aku peliklah kadang kadang. Kenapalah orang lain senang aje ingat birthday bff dia macam aku ni. Tapi orang tak pernah pun nak ingat birthday aku. Aku pun teringin jugak nak orang buat surprise untuk hari jadi aku. Bilalah ek. Teringin sangat.

Hmm... Nak harap kan kawan kawan aku? Hampeh. Semua lupa daratan aje. Siap unfollow aku lagi kat insta. Aku ni tak pernah terfikir pun nak unfollow dia kat insta or mana mana laman sosial. Yalah, dah berjaya duk kolej kan. Mana nak ingat aku. Dah ada ramai bff baru. Aku yang kawan lama dia ni campak ke laut. Tak ingat langsung. Waktu susah je ingat.

Yang paling aku sakit hati sangat bila ada birthday bff dia, dia post siap lagu lagi kat aku. Aku ingat kan dia nak wish aku kat whatsapp. Sakit wehh hati. Birthday aku dia tak ingat langsung. Rupa rupanya dia cuma nak pendapat aku aje. Ok tak ayat kita ni? Puihh.

Aku rasa hanya Allah swt dengan keluarga aku je tahu bila aku lahir kat dunia ni. Orang lain mana nak ambik tahu. Sebab tu aku malas nak bagitahu sesiapa pun. Lagi lagi birthday aku dah nak dekat ni. Lantaklah. Bukan ada orang kisah pun dan mungkin tak ada langsung orang kisah pasal hari jadi aku.

Lepas ni aku dah tak nak berharap lagi dah yang akan ada orang ingat apa apa pasal aku. Bayangkan. Bila susah, berebut nak cari aku. Bila senang, lupa macam tu je. Hahahahaha. Rasa nak gelak guling guling kat sini. Bila aku fikirlah kan, aku rasa macam tak wujud aje kat dunia ni. Rasa macam tak penting langsung. Sampai birthday pun takde orang nak ingat.

Aku ada post pasal ni hari tu. Ramai yang bagi respon positif. Cuma aku tak puas hati lagi dengan apa orang dah buat kat aku. Hina sangat ke aku ni? Hmm. Penatlah. Aku penat asyik nak taip panjang panjang kat blog ni. Orang pun dah penat nak dengar aku mengeluh setiap hari. Ya Allah, aku harap aku tak nak ingat langsung tarikh hari jadi aku. Aku nak lupakan semua. Biarlah ada orang yang ingatkan aku.

No ic lah sebenarnya yang buat aku selalu ingat hari jadi aku ni. Haih. Sabar jelah. Tak apa, nanti hari jadi aku, aku nak buat muka bodoh je satu hari tu. Hari khamis tu waktu sekolah. Dahlah hari khamis aku paling tak suka datang. Jadual penuh.

Kek, teddy bear, muffin, coklat jar... Ahh, aku teringin nak semua tu bila waktu birthday aku. Lepas tu semua warna pink. Indahnya! Hehehehe

Lepas tu ada orang bawak aku pergi pantai... Aww sweetnya hahaha. Dah gila dah aku ni. Nak spm wehh. Tak payah fikir pasal semua tu. Insya-Allah kalau ada rezeki adalah tu orang buat macam tu kat kau. Aku harap sebelum aku tutup matalah...

Life must always happy...
Yeah!






No comments: