Friday, 22 April 2016

Throwback kenangan di Bandar Singa

Assalamualaikum...

Gais, perasan tak Ira lupa nak share dengan korang tentang sesuatu? Cuba teka apa? Haa, kali ni Ira nak throwback kenangan Ira di Bandar Singa. Mesti korang tertanya tanya kan... Apa benda minah ni, tetiba pulak pergi Bandar Singa... Bandar Singa tu Singapura lah! Hehe. Kali pertama Ira pergi melancong ke luar negara ni. Bangga beb!

Sebenarnya tarikh Ira melancong ke Singapura ialah 1 April 2015 sampai 3 Mei 2016. 3 hari 2 malam. Maknanya dah setahun lebih dah kenangan ni. Baru nak update kat blog. Huhu. Apa yang Ira boleh cerita kat sini negara Singapura ni banyak bangunan yang tinggi tinggi. Bentuk bangunannya pun unik tau. Terutamanya Marina Bay Hotel. Ira tak tipu tau. Kalau tak percaya jom tengok gambar gambar yang Ira tangkap sendiri ni...



Ini dia Marina Bay Hotel! Kat atas tu ada kolam renang tau. Ira teringin sangat nak booking hotel ni. Cehh tunggulah satu hari nanti. Bayaran dia mak oii... Ira lupa bayaran dia berapa. Boleh tengok kat google ehh... Kalau tengok malam malam cantik tau!



Video pemandangan Marina Bay Hotel dari Tugu Singapura. (Pada waktu malam)



Hebat tak? Ni Ira tangkap gambar sendiri tau. Hihi.


Mermaid + Lion = Merlion


Universal Studio Singapore!









Finally, Ira besyukur sangat dapat melawat sambil belajar kat negara Singapura ni. Melawat dengan melancong tak sama eh? Entahlah. Bagi Ira sama je. Hilang jugak stres. Hehe. Ok lah babai!










2 comments:

Abe nick said...

wowo bestnya dpt jalan2 kat singapore

munirah mansor said...

walaupun saya ada tok sedara kat sana, saya tak pernah jejak kaki lagi. harapnya ada la rezeki untuk saya suatu hari nanti