Tuesday, 21 April 2015

Prepare For Exam Paper 3 Sejarah ~

Assalamualaikum babe!

Apa khabar? Sihat? Alhamdulillah Ira di sini baik baik saja. Ceh ayat, tak boleh blah langsung! Hehe. Sorry takde gambar ilustrasi yang menarik macam post Ira yang sebelum ni. Semuanya credit from Mr. Google. Macam lah post aku yang sebelum ni best sangat... Bajet je lebih. Hoho. Ok now Ira nak cerita kat korang pasal preparation Ira untuk exam kertas 3 sejarah esok. Esok woi?!

Macam tak percaya yang Ira dah form 4 sekarang ni. Sekejap je kan? Masa sekarang berputar dengan laju. Sampai tak terkejar. Sebab tu masa itu emas! Ingat tu kawan kawan :) Tapi mak Ira selalu cakap yang Ira ni suka sangat buang masa. Buang masa dengan perkara yang entah apa apa. Macam sekarang ni. Tengah sibuk cari bahan untuk kertas 3 sejarah, sibuk dengan blog pulak.

Sambil sambil tu Ira boleh download soalan trial spm negeri negeri lain. Rajin lah pulak den malam ni. Hihi. Walaupun Ira ni tak cemerlang macam orang lain, Ira tetap akan berusaha dan buat yang terbaik untuk masa depan Ira. Study is most important guys! So, apa persediaan Ira untuk exam ni? Macam biasa, cari kat internet dan print.

Kat rumah Ira takde printer. So hari tu Ira print kat gym jelah. Jangan salah faham pulak! Ira bukan nak jadi sado, tapi kerja kat situ jaga kaunter. Ira lupa nak print skema jawapan untuk kertas 3 ni. Haduii susah den. Ira dah jumpa tapi jawapan tu tak lengkap. So, Ira save kat microsoft word 2010 jelah. Salin jelah ~ Bak kata cikgu sejarah Ira, jangan kedekut nak print!

Nanti terpaksa lah Ira salin kesemuanya! Semata mata untuk esok ^^ Aja aja fighting Nad! Hope you will succes... Good Luck for you all too....




No comments: