Wednesday, 22 January 2020

Cleanser Part 2

Assalamualaikum 

Image result for cute cat cartoon

Sementara masih kat kolej ni. Marilah kita sambung review cleanser yang Ira pernah pakai. Ok, sekarang ni Ira pakai cleanser Aiken memandangkan haritu kan muka Ira breakout.. Si encik jerawat yang ada isi tu tumbuh tempat yang sama je. 


Tu dia.


Kalau korang rajin tengok ig Ira, korang akan tahu laa. Ira ni rajin duk update. Tu pun tengok line internet gak. Kalau line macam siput kosong je story tu. 

So far pakai Aiken best. Dah 2 bulan dah pakai. Dah habis dah pun huk huk. Jangan risau sekarang Ira beli Aiken yang ada Vitamin C punya. Yang baru rasanya. Maklumlah muka pucat kan. Kena banyak vitamin!!


*Beli masa sale kaw kaw


Dari segi harga, takdelah mahal. Dalam RM10+ macam tu je. Kalau beli dekat drugstore Watson, Guardian or etc selalu buat sale kan. Haa lagi jimat. Boleh dapat RM10 je. Ira lebih kepada kulit kering dan sensitif so amatlah sesuai pakai Aiken ni dan jerawat pun dah kurang tumbuh.

Now ada je cuma satu dua jerawat tumbuh tapi takdelah banyak macam dulu. Jangan kau letak aloevera lagi yeee! Sebab alovera penyebab kulit Ira breakout. Yess, Im the one also cannot apply aloevera on my face because my pimples so active with any type of aloevera. So beware. Ada skincare ingredient aloevera je elakkan. Nak letak kat badan boleh. Muka jangan. Nanti sekali Ira pakai mulalah gatal yang amat kat muka ni.

Berbalik kepada Aiken Cleanser :

Teskture : Watery, nice smell (Tea tree Smell) like chinese herbal
Price : Affordable for me as student
Rate : 10/10 
Repurchase : Yes always repeat sebab dah sesuai dengan muka!




Night routine : 

Double cleasing :
Milk Cleanser 
Cleanser Aiken

Try and error Viva Milk Cleanser pemberian roommate Ira hihi. 



At first dapat yang bengkuang pastu Ira cakap Ira nak pakai timun sebab timun memang elok dengan muka Ira. Ira takdelah rajin sangat hari2 buat double cleansing ni. Kalau rajin je. 

Setakat ni ok je dengan muka. Bau pun wangi. Produk original dari Indonesia gaisss. Nak order boleh pm 01162305812 (nad)

Teskture : Milk with nice smell
Price : RM 25 include postage (Affordable for me)
Rate : 8/10 (Because need facial cotton to wipe on face)
Repurchase : Yes maybe! Because it work for me 

Ira bukan dermatologi ye..
Ira buat review ni just nak share kepada girls atau boys yang tengah nak cari skincare atau baru lepas breakout ke. 

I buy with my own money and that milk cleanser also I will buy for me if dah habis.

Nasihat Ira, lepas breakout jangan pakai apa2 skincare. Tinggal dulu dalam 2-3 minggu sebab Ira pun buat macam tu. Lepas tu baru try and error product yang sesuai dengan kulit korang. Pastikan tahu jenis kulit korang, jenis kulit apa. Macam Ira cakap, Ira jenis kulit kering dan sensitif. Study dulu pasal kulit baru cari product yang bersesuain.

Okayy sekian my review ....

 boba sat. haha padahal tak pun.

Goodluck!






No comments: