Tuesday, 7 May 2019

Google Classroom.. Wow dah maju hehe

Assalamualaikum..

Holla!

Image result for google classroom image

Amenda tu Google Classroom?

Ira pun baru tahu benda alah ni tahun ni. Belajar kat google hikss 

Biasalah zaman dah moden so sistem pembelajaran pun dah agak maju sikit. Yeke? Hmm . Bolehlah..

Guna google classroom ni memudahkan lecturer buat announcement, bagi nota, assignment and so on. So bila dia nak mengajar tu, dia akan pesan suruh print nota2 yang dia bagi tu dulu baru dia boleh mengajar. Kalau dulu kan guna group whatsapp. Sekarang guna google classroom senang sikit untuk manusia yang takde phone macam Ira ni huhuks 

Macam mana nak guna?

Depend on kelas korang laa. Nanti lecturer akan bagi satu kod untuk kita join subjek tu. Dah nama pun google classroom, so nak login guna google account. Wajib !

Nanti bila dah join class apa semua, kita boleh nampak siapa classmate kita yang dah join lepastu material, date due untuk assignment semua akan diberitahu. Tu jelah. Ira bagi satu contoh Ira punya,,



Tadaa.. 





Nampak kan?

Jadi... Macam tulah google classroom tu berfungsi. 

Sekarang ni zaman Ira, belajar dalam google. Zaman akan datang? Entah macam mana pulak..

Robot pulak yang mengajar pastu laptop ada yang transparent..?? Cehh tak tahulah. Tu imaginasi manusia aje. Doa2 lah Ira ada phone cepat. Susah tau nak buat rutin harian, nak contact apa semua.. Belajar tanpa phone. Hmm. Sedih. Sis masih bersabar 

Babai 

No comments: