Tuesday, 12 June 2018

SARAHAH... HATERS DI MANA2 !!

Assalamualaikum...

Ok now app sarahah ni ramai orang guna dan disalahgunakan. Kenapa Ira cakap macam tu? Sebab HATERS di mana2! Biasalah tu kita manusia tak sempurna dan tak lari dari buat kesilapan. So sesiapa yang bukak2 je app sarahah dia balik2 kena kecam. Kena kondem apa semua. Sabar ok! Ira ni sebenarnya dah biasa kena batch. Dari dulu lagi. Sebab tu tak kisah sangat. Cuma apa yang Ira kisah kalau orang balik2 cakap Ira ni tak reti makeup , acah2 cantik and so on.

Hey haters, orang yang TAK RETI, boleh belajar dan dia boleh belajar dari pengalaman yang dia dapat. At least Ira cuba untuk jadi cantik. Ye, cantik tu memang lumrah seorang wanita. Ada member Ira cakap haters yang jeles ni sebenarnya jeles tengok kau yang takde penilaian diri. Kau kena ubah! Ira tahu Ira kena ubah diri Ira. Tapi berubah bukan macam makan gula2. Semuanya bermula dengan USAHA.

Sekarang ni pun Ira tengah cuba belajar makeup, macam mana nak cantikkan diri. Tapi slow2. Ira takdelah terus nak beli barang makeup yang mahal2. No! Ira mulakan dengan beli barang2 yang murah, yang mampu dengan kemampuan Ira. Nasiblah muka Ira ni tak sensitif macam orang lain. Ira bersyukur dengan apa yang Ira ada sekarang. Kadang2 tu memang malas nak dress up. Tapi lepas dengar nasihat member, dia motivate dengan ayat padu punya. Ira terus wake up. Ira fikir balik. Kau makeup sebenarnya untuk puaskan diri or what? Ira cakap nak puaskan diri. Ye tu satu. Then, Ira nak orang pandang Ira, Ira ni berpenampilan. Bukan setakat kepuasan diri je semata2. Pasal penjagaan kulit muka Ira, Ira just pakai skincare collagen yang warna pink tu. Alhamdulillah dah 3 tahun pakai muka ok je.

Disebabkan app sarahah dan haters tulah member Ira bagi nasihat panjang2 tu. Ira kalau orang cakap dengan Ira, Ira memang faham tapi ambik masa. Ira jujur yang Ira ni memang blur sikit tapi lama2 Ira boleh wakeup sendiri.

For haters, Ira tahu korang tak suka Ira and Ira tahu korang jeles jugak. Ira tahu kadang2 Allah hantar seseorang tu ada sebab. Haa, mungkin Allah hantar haters2 sekalian ni untuk tegur Ira. Terima kasih sebab menegur seketul Nadhira ni! Untuk pengetahuan korang yang haters2 ni, Ira akan jadi yang lebih baik. Mana tahu dari nothing jadi everything. Sape tahu kan?

Haa, ni antara ayat2 haters ni..





Yang kata2 positif tu baguslah. Yang negatif tu terima kasih sekali lagilah :) Jangan tengok salah orang je. Tengok diri sendiri jugak tau. 


No comments: