Friday, 18 December 2015

Kecewa .

Assalamualaikum...

Kecewa? Yes aku kecewa sangat dengan perangai manusia ni. Aku ada ke takde sama je. Macam aku ni tak wujud je bagi dia orang... Sebenarnya aku cuma nak cakap yang sekarang ni aku dah banyak lost contact dengan kawan kawan lama aku. Aku still pakai nombor lama tapi dia orang? Dia orang tukar nombor tak bagitahu aku pun. Sadis. Sekurang kurangnya bagi lah nombor kat aku.

Kalau korang nak tau, aku tak pernah pun lupa korang. Aku sentiasa ingat. Aku rasa korang dah lupa aku kot. Yelah dah dapat ramai kawan baru kan. Mana nak ingat aku kat sini. Sekarang ni aku memang dah takde kawan baik. Kawan yang betul betul boleh dengar semua masalah aku. Yang boleh ada dengan aku bila aku senang atau susah. Serius aku dah tawar hati nak ada kawan. Biarlah aku tak ada kawan. Senang sikit.

Tapi kadang kadang aku dah penat nak pendam semua ni. Pendam semua rasa yang aku tak puas hati. Aku cemburu bila ada orang yang ada kawan baik ni. Yang tak mengata kawan dia dari belakang. Macam cerita cik cinderella dengan encik tengku tu. Jee selalu dengar semua masalah Puteri. Aku? Tak ada siapa pun yang nak dengar weh. Haih... Aku selalu doa kat Allah swt supaya aku dapat kawan macam tu.

Aku harap Allah swt gantikan semua kesedihan aku dengan kebahagiaan. Aku tau semua yang jadi kat aku ni ada hikmahnya. Aku teringin sangat nak bahagia macam orang lain. Bahagia dengan keluarga aku pun dah cukup sebenarnya :)

No comments: