Monday, 23 February 2015

Kebaikan Bedak Sejuk

Assalamualaikum...

Banyak sebenarnya kelebihan pakai bedak sejuk ni.Bukan perempuan je boleh pakai,lelaki pun boleh.Kalau lelaki yang ada kulit mulus macam Mr Jocko ni,tak perlu pakai dah.Hehehe.Lainlah dengan Farid Laham pakai Garnier For Men je.Padanlah kulit u makin hari makin gebus je.Abang Jamiee pulak pakai petua nenek moyang je.Nak berguru dengan abang Jamiee?Boleh sangat lah..Jimat kos.Cara pemakaian bedak sejuk ni pun bukan susah sangat.

1.Melicinkan kulit muka

2.Memberi kesegaran pada kulit

3.Mengurangkan penghasilan minyak di kulit muka

4.Menanggalkan sel kulit mati

5.Membantu menyejukkan kulit

6.Membersih dan menegangkan wajah

7.Membantu pengecutan jerawat

Bedak sejuk dibuat dari beras yang direndam selama 44 hari mengikut petua nenek moyang dahulu.

Kebaikan Bedak Sejuk

Patutla kulit muka tokwan tak ada jerawat masa dia muda-muda dulu(tokwan FA cerita).Dan padanlah kulit muka kawan FA yang pakai bedak sejuk ni cantik je.Mulus pulak tu.Jeles pulak kita tengok.Tapi sebenarnya atas rajin dengan malas sahaja nak jaga muka.Hehe.
Selain bedak sejuk,bedak AAA atau dikenali bedak 3A juga famous masa zaman tokwan dulu
Lepas ni kena rajinkan diri pakai bedak sejuk tiap-tiap malam.Kalau nak jaga muka tanpa berbelanja lebih,maka korang kena cuba pakai bedak sejuk la yer.Tak keluarkan modal banyak pun.Tak sampai RM10.Hehe
Cantik itu subjektif dan ianya kurniaan Tuhan kepada kita.Maka hargailah pemberianNya sebaiknya.
Sumber : Dunia Farisya

No comments: